Relatietherapie

Alles heeft een opfrisbeurt nodig: de auto laten checken, banden van je fiets oppompen, licht checken, huis laten schilderen, zit mijn haar goed, we zijn aan vakantie toe, enz. Kortom: is de buitenkant op orde?

Waarom dan niet  zorgen voor de binnenkant: Hoe voel ik me, hoe sta ik binnen mijn relatie, voel ik me nog gezien en gehoord, hebben we elkaar wat te vertellen, kunnen we samen nog van kleine dingen genieten, zien we elkaars bijzonderheden nog, vrijen we nog enz. Eigen Inzicht kan helpen om deze zaken weer op de rit te krijgen.

En dan: Straal jij nog meer, rij je fijner in je auto en op de fiets, loop je lichter door het leven is de vakantie nog leuker en kan je elkaar weer steunen door dik en dun.

Eigen Inzicht helpt om jullie relatie uit de negatieve spiraal te halen. Samen stoffen we de relatie af, zodat het weer de moeite waard is!

 

Hoe ziet relatietherapie bij Eigen Inzicht eruit?

We beginnen met een intake gesprek, waarvoor beide partners een formulier hebben ingevuld met o.a. de vraag: waarom wil je dit traject aangaan. We maken kennis en spreken de verwachtingen uit.
Bij de intake staat de klik, openheid en vertrouwen in elkaar een grote rol.
De gesprekken gaan over:
- Hoe zie ik mijzelf en hoe zie ik mij in onze relatie.
- Hoe gaan we beter communiceren en kan de passie aangewakkerd worden.
- Hoe kunnen we ons verbinden en toch ons zelf blijven.

Dit alles gaat op een “Eigen Inzicht manier “. Of te wel, niet alleen praten maar ook doen en laten zien wat er met je gebeurt.


“Het gaat vaak mis in relaties als mensen verbondenheid en afhankelijkheid gaan verwarren."
“Gun elkaar een eigen leven “.


“Een veilige liefdesrelatie is de allerbeste genezing voor levensmoeilijkheden."
Weer leren om in elkaars hart te kijken.

Realiseer je wel dat relatietherapie geen wondermiddel is ; uiteindelijk is

” Het Willen “van de partners het belangrijkste middel om de relatie te verbeteren.

 

Reactie op de relatietherapie van M en W

Wij hebben bij jou 5 meetings gehad om onze relatie weer eens onder de loupe te nemen en te bezien hoe we tot een verfrissing kunnen komen.
De ruimte waarin dit plaats vond is geschikt om zo knus met elkaar in gesprek te zijn. Je werkkamer is lekker licht met een geruststellend uitzicht op de tuin, het meubilair is fris en zit heerlijk om op een ontspannen manier bezig te zijn.
De hulpmiddelen (playmobiel, allerlei poppetjes, teken materialen en stenen) die je gebruikte waren zeer functioneel en gaven snel de inzichten die nodig waren voor de diepgaande gesprekken met de gewenste resultaten.
Nu moeten wij er verder uitvoering aan geven om onze relatie te verbeteren en te versterken.
Dat gaat zeker lukken na deze indringende gesprekken die toch spontaan tot stand kwamen onder jou leiding.